تنها 29 درصد مخازن سدهای خراسان رضوی پر آب است
به گزارش وبلاگ انجمن گفتگو، خبرنگاران/خراسان رضوی مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی با اشاره به اینکه بارندگی های دو هفته اخیر تاثیر چندانی در حجم ذخایر سدهای استان نداشته است، گفت: در حال حاضر تنها 29 درصد مخازن سدهای استان پر آب است که این رقم در سال گذشته 48 درصد بوده است.

علیرضا طاهری در گفت وگو با وبلاگ انجمن گفتگو در مورد حجم آب ذخیره شده در سدهای استان طی امسال اظهار کرد: حجم آب موجود در پشت سدهای استان طی سال گذشته 752 میلیون متر مکعب بوده که در امسال به 457 میلیون متر مکعب رسیده است. در حال حاضر تنها 29 درصد مخازن سدهای استان پرآب است که این رقم در سال گذشته 48 درصد بوده است.
وی اضافه نمود: بنابراین در امسال با کمبود 19 درصدی ذخیره آب در سدهای استان نسبت به سال گذشته روبه رو بوده ایم.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی با اشاره به تاثیر بارندگی های اخیر در حجم آب سدهای استان مطرح کرد: بارندگی های دو هفته اخیر تاثیر چندانی در حجم ذخایر سدهای استان نداشته است، زیرا زمانی بارندگی برای حجم یک سد مفید خواهد بود که آن بارندگی تبدیل به سیلاب یا روان آب گردد و این روان آب در حوزه ای قرار گیرد که در پایین دست یک سد وجود داشته باشد. در صورت بروز این اتفاق آب حاصل از بارندگی در پشت سدها ذخیره شده و حجم آب بیشتر خواهد شد.
حجم کل بارندگی های خراسان رضوی در سال آبی جاری معادل 78 میلی متر بوده است
طاهری با اشاره به اندازه بارندگی ها در سال آبی جاری اظهار داشت: بر اساس آمار ایستگاه های مبنایی قرار گرفته در سطح استان حجم کل بارندگی ها در سال آبی جاری معادل 78 میلی متر بوده که این عدد در سال آبی گذشته 55 میلی متر و در بلند مدت (آمار 30 ساله) 94 میلی متر بوده است. سال آبی گذشته خشک ترین سال آبی استان و کشور طی 50 سال گذشته بوده است.
اندازه بارندگی های استان در امسال نسبت به سال گذشته 42 درصد افزایش داشته است
وی تاکید نمود: بنابراین اندازه بارندگی ها در امسال نسبت به سال گذشته 42 درصد افزایش و نسبت به آمار بلند مدت 17 درصد کاهش داشته است. شایان ذکر است که سال آبی گذشته خشک ترین سال آبی استان و کشور طی 50 سال گذشته بوده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی درباره انتقال آب از کوه های هزار مسجد توضیح داد: همیشه یکی از دغدغه های شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی علاوه بر مسائلی مانند سازگاری با کم آبی، مدیریت صحیح منابع آب موجود، بازچرخانی پساب، پرکردن چاه های غیرمجاز و جلوگیری از اضافه برداشت ها موضوع انتقال آب از خارج از حوزه بوده است. در حال حاضر نیز مهمترین پروژه های انتقال آب مربوط به انتقال آب از دریای عمان و کوه های هزار مسجد به استان است.
طاهری ادامه داد: بعلاوه طرح انتقال آب از کوه های هزار مسجد در دست آنالیز های مطالعاتی بوده و هنوز به مرحله اجرایی نرسیده است.
منبع: خبرگزاری ایسنا