توصیه های لازم به روزه اولی ها

به گزارش وبلاگ انجمن گفتگو، اگر شما هم از افرادی هستید که با گروه سنی که تازه به تکلیف رسیده و جزو روزه اولی ها محسوب میگردند، سر و کار دارید، مطلب زیر را بخوانید.

توصیه های لازم به روزه اولی ها

وبلاگ انجمن گفتگو | سرویس سلامت - آقا پسرها و به ویژه دختر خانمهایی که تازه به سن تکلیف رسیدهاند و سال جاری اولین روزه خود را میگیرند، احتیاج جدی به همکاری و همیاری اطرافیان به ویژه والدین خود دارند. شما به عنوان افردای که سالهای قبل تجربه دریافت روزه را داشتید، میتوانید با توصیههای خود و یاری به آنها باعث شوید که خاطرهای خوش همراه با علاقهمندی به انجام این فریضه و عبادت را در آنها تقویت کنید.

توصیههای لازم برای روزه اولی ها

  • از مهمترین توصیه ها برای روزه اولی ها این است که کوشش کنید، این نوجوانان عزیز تا جایی که ممکن است در ساعتهای گرم روز در معرض گرما قرار نگرفته و فعالیت تشنه یا گرسنه نمایندهای انجام ندهند. سرگرم کردن آنها با خواندن کتاب و برنامه های تلویزیونی و بازیهایی که احتیاج کمتری به فعالیت بدنی دارد، بهترین گزینه برای گذراندن وقتشان است.
  • به آنها شرح دهید که ضعف و بی حالی، کمی سردرد، تشنگی و گرسنگی همه از عوارض طبیعی روزه است که در روزهای ابتدایی ماه رمضان، همه افراد حتی بزرگترها با آن روبرو میشوند و بدانید که اینها همه ناشی از تغییر رفتار و رژیم غذایی است که به تدریج برای بدن عادی شده و رفع می گردد و مهمتر اینکه هیچ یک از این حالتها مجوز خوردن روزه نمی باشد.
  • با توجه به اینکه نوجوانان تازه به تکلیف رسیده در خوردن و آشامیدن عجولند، توصیه های غذایی و غذاهای مناسب افطار و سحر را برای آنها اماده کنید. در وعده سحری روزه اولیها از غذاهایی بهره ببرید که دیر هضم میشوند تا در طول روز دیرتر احساس گرسنگی نمایند. غذاهای دیر هضم مانند نان، برنج، سیب زمینی و مغزهای گیاهی، دارای کربوهیدرات های پیچیده هستند و همچنین میوه، سبزی، غلات و حبوبات گروه های غذایی مناسبی برای وعده سحری روزه اولی ها هستند و در مقابل بهتر است علیرغم علاقه آنها به خوردن فست فودها و غذاهای سرخ شده، پرچرب و شیرین از خوردن این مواد در وعده سحر آنها جلوگیری کنید.
  • با توجه به اینکه دختران و پسران در این سن، در دوره رشد خود هستند و باید از چهار گروه اصلی مواد غذایی (نان و غلات، میوه جاتو سبزیجات، گوشت و حبوبات، تخم مرغ و لبنیات) استفاده نمایند، توصیه میگردد، از مصرف تنقلات غیر ضروری در فاصله افطار تا سحر جلوگیری نمایند چرا که مصرف این مواد سبب می گردد تا هنگام سحر به دلیل پربودنمعده، میل به غذا کاهش پیدا نموده و در نتیجه سبب می گردد که مواد غذاییلازم برای رشد به بدن فرد نرسد. حلیم منبع عالی پروتئین و خرما نیز منبع عالی قند، فیبر، کربوهیدرات، پتاسیم و منیزیوم است. این خوراکیها را برای روزه اولی ها تهیه کنید.
  • استفاده از نوشیدنیهای سنتی مانند عرق کاسنی، عرق نعناع، خاکشیر و تخم شربتی بعد از افطار تا هنگام سحر برای کاهش عطش و تشنگی در طول روز به آنها یاری میکند .
  • خوردن سحری برای روزه اولیها و نوجوانان ضروری است و ضروری است از دریافت روزه بدون خوردن سحری خودداری نمایند.
  • نوجوانان باید هفت ساعت خواب آرام داشته باشند، تا هنگام سحر بتوانند نشاط خود را حفظ نمایند.
  • توصیه می گردد نوجوانان و روزه اولیها از مصرف بالای مواد قندی ساده مانند زولبیا و بامیه و انواع شیرینیها به ویژه در وعده سحری اجتناب نمایند، زیرا مصرف این مواد موجب افت قند خون میگردد.
  • والدین باید در طول روز، خیلی مراقب شرایط جسمانی فرزندان خود، به خصوص دختربچه ها، باشند. از آنجا که دختربچه ها در سنین پایین تری به سن تکلیف می رسند و ذخایر قندی بدنشان کمتر است، بنابراین امکان افت قند خون و عوارض ناشی از آن در طول روز برایشان وجود دارد.
  • به بچه ها قوت قلب بدهید و انرژی مثبت داشته باشید. از ضعف و کم سن وسالی آنها نگران نباشید. در مقابل مراقب سلامت فرزندتان بوده و دقت کنید قندش زیاد از حد افت نکند. دچار ضعف زیاد یا اذیت شدن معده و سایر دستگاه های بدنش نگردد. کنترل سلامتی و تنظیم خوراک بچه ها آنها را یاری می نماید تا روزه بگیرند و این سی روز را به سلامتی بگذرانند.

چنانچه توصیه های زیر را بری نوجوانان و روزه اولی ها رعایت کنید، آنها نیز میتوانند همراه و همگام با بزرگترها از فضایل ماه مبارک رمضان بهره مند گردند و برای قدم برداشتن در راستا تقوا و اجتناب از گناهان آماد ه شوند.

منبع: setare.com

به "توصیه های لازم به روزه اولی ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "توصیه های لازم به روزه اولی ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید