آزادی واردات خودرو پشت چراغ مجمع؛ ارزانی خودرو شاید وقتی دیگر!

به گزارش وبلاگ انجمن گفتگو، سخنگوی شورای نگهبان از ایراد مجمع تشخیص به مصوبه مجلس درباره آزادسازی واردات خودرو خبر داده و گفته است که این مصوبه بار دیگر به مجلس بازگردانده شد. به گفته هادی طحان نظیف، ساماندهی صنعت خودرو چند بار بین مجلس و شورای نگهبان رد بدل شده است که آخرین ایرادی که شورای نگهبان به آن داشت درباره ماده 4 این طرح بود.

آزادی واردات خودرو پشت چراغ مجمع؛ ارزانی خودرو شاید وقتی دیگر!

به گزارش وبلاگ انجمن گفتگو، طحان نظیف اضافه نمود: البته هیات عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست های کلی نظام که در مجمع تشخیص مصلحت نظام مستقر است طی نامه ای مواردی از این مصوبه را به نام مغایر با سیاست ها اعلام نموده بود که ما در شورای نگهبان بر اساس مقررات موظف هستیم آن ها به مجلس منعکس کنیم.

سخنگوی شورای نگهبان بیان نمود: هیات عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست های کلی نظام این ماده را مغایر با سیاست های حمایت از فراوری ایرانی و کار و سرمایه ایرانی، مغایر با سیاست های اقتصاد مقاومتی و مغایر سیاست های اداری دانسته بود. حتی ماده 10 مصوبه که قبلا ایرادی به آن وارد نشده بود را مغایر با سیاست ها دانستند.

واردات خودرو تنها به نفع عده ای خاص است

امرالله امینی استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی و کارشناس صنعت خودرو در مصاحبه با وبلاگ انجمن گفتگو با اشاره به اینکه در تاریخ صنعت خودرو به هیچ نام سابقه نداشته که واردات خودرو بتواند این صنعت را رقابت پذیر کند، گفت: اصولا این فرضیه که با وجود رقبای خارجی صنعت خودرو ایران رقابت پذیر می گردد به هیچ نام با توجه به خودرو هایی که تا به امروز به کشور وارد شده، درست نیست، در این راستا در حالیکه خودرو های پرتیراژ داخلی که عموم مردم توانایی خرید آن ها را داشته باشند، زیر 300 میلیون تومان است، قیمت خودرو های وارداتی در حال حاضر میلیاردی بوده، بنابراین هیچ سنخیتی بین این دو مقوله وجود ندارد.

وی اضافه نمود: طی چند ماه اخیر نمایندگان کمیسیون صنعت مجلس در پی آزادسازی واردات خودرو با شیوه های مختلف بوده اند، اما با توجه به شرایط کشور، نهاد های بالادستی فعلاً جلوی این قضیه را گرفته اند و آن را متناقض با سیاست های اقتصاد مقاومتی و حمایت از فراوری ملی آن هم در شرایط تحریمی امروز می دانند، در هر صورت واردات خودرو دردی از مردم دوا نخواهد نمود اینکه گفته می گردد با واردات خودرو، قیمت ها شکسته می گردد به نوعی عوام فریبی است.

امینی گفت: در صورت واردات، خودرو های خارجی با افت محسوسی روبه رو می گردد، اما این موضوع ارتباطی به خودرو های ساخت داخل و شرکت های خودروسازی بزرگ ندارد، بر اساس آمار های رسمی تا قبل از ممنوعیت واردات، تنها 5 درصد از بازار خودرو منحصر به واردات بود، در حالی که 95 درصد بازار در اختیار شرکت های داخلی بوده است.

این استاد دانشگاه اضافه نمود: حال بر چه اساس و منطقی می توان قبول کرد که به طور مثال 30 هزار خودرو در سال قیمت وارد گردد و بعد از آن خودرو های داخلی با افت محسوس قیمت و حداقل 20 درصدی روبرو شوند، این بازار گرمی که بعضی ها با استفاده از این تبلیغات فراوان به راه انداخته اند که با آزادی واردات، خودرو هم افت بسیاری خواهد نمود، سرابی بیش نیست و اکثریت قریب به اتفاق مردم از این موضوع منتفع نخواهند شد. بلکه تنها یک قشر مرفه اقلیت از این واردات نفع می برند و می توانند خودور های میلیاردی را با قیمت بسیار کمتری خریداری نمایند.

این کارشناس صنعت خودرو ادامه داد: در همین طرح ساماندهی صنعت خودرو، واردات را منوط به صادرات قطعه و خودرو کرد ه اند، در حال حاضر کدام خودروساز و قطعه ساز آنقدر توانایی دارد که صادرات کند، که در مقابل آن بخواهد خودرویی به کشور بیاورد، بنابراین به نظر می رسد اساس این طرح اشتباه بوده و نمی تواند این صنعت را سر و سامان دهد، بزرگترین مشکل صنعت خودرو خود دولت و دخالت های دولت و مجلس در صنعت خودرو است، تا زمانی که مدیران شرکت های خودروسازی به وسیله دولت معین شوند، صنعت خودروسازی به هیچ نام اصلاح نخواهد شد.

امینی با تاکید بر اینکه شرکت های خودروسازی تبدیل به حیاط خلوت مجلس و دولت های مختلف شده اند، بیان نمود: در دهه هفتاد اوج بالندگی صنعت قطعه سازی بود، به طوری که ما قطعات ساخته شده به وسیله صنعتگران داخلی را صادر می کردیم، اما امروز به جایی رسیده ایم که قطعه سازان داخلی برای کسب سود بیشتر قطعات خود را از چین وارد نموده و به نام خود جا می زنند، امروز صنعت خودرو و قطعه سازی با مسائل بسیار زیادی روبرو هستند و تا زمانی که دولت عزمی برای حل مسائل این صنایع نداشته باشد وضع فعلی ادامه پیدا خواهد نمود و مردم نباید منتظر کاهش قیمت خودرو های داخلی باشد.

این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه که برای کاهش قیمت خودرو باید اقدامات اصلاحی و زیرساختی زیادی انجام گردد، توضیح داد: درحال حاضر هزینه فراوری بسیار زیاد است و خودروسازان با فراوری هر خودرویی زیان بیشتری برای خود کنار می گذارند، بعلاوه بهره وری در این صنعت پایین بوده و از تکنولوژی روز هم خبری نیست، آقایان اگر واقعاً قصد بهتر شدن اوضاع این صنعت را دارند، بهتر است زمینه لازم را برای جذب سرمایه گذاری خارجی و حضور خودروسازان خارجی، حتی به صورت مونتاژ در داخل را فراهم نمایند، به جای اینکه بخواهیم خودرو را به صورت کامل وارد نمایند.

وی افرود: باید فضا را طوری فراهم آورند که خودرو در داخل و با مشارکت خارجی ها فراوری گردد، اما فضا برای این کار فراهم نیست، اما آقایان تنها می خواهند برای خود و کسب سود های میلیاردی چندین هزار خودرو وارد نموده، اما در این بین منافع مردم را پیش می کشند.

منبع: فرارو

به "آزادی واردات خودرو پشت چراغ مجمع؛ ارزانی خودرو شاید وقتی دیگر!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آزادی واردات خودرو پشت چراغ مجمع؛ ارزانی خودرو شاید وقتی دیگر!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید