الزام وزارت بهداشت به اجرای نسخه نویسی الکترونیکی؛ امنیت اطلاعات کاربران لحاظ می گردد
به گزارش وبلاگ انجمن گفتگو، تهران (پانا) - نسخه نویسی الکترونیکی از اول دی ماه سال جاری به صورت پایلوت در سراسر کشور اجرایی شد اما اجرای این طرح با نواقصی همراه شد که به گفته رئیس کمیته سلامت الکترونیک مجلس این نواقص رفع خواهد شد و طبق مصوبه کمیسیون تلفیق وزارت بهداشت ملزم است از سال آینده این طرح را رسما اجرا کند.
فاطمه محمدبیگی، رئیس کمیته سلامت الکترونیک مجلس درباره الزام وزارت بهداشت به اجرای نسخه الکترونیک سلامت به پانا گفت: طبق مصوبه جلسه هفته گذشته کمیسیون تلفیق، وزارت بهداشت ملزم شده است تا سرانجام سال آینده پرونده سلامت الکترونیک را اجرا کند این پروژه با مشارکت وزارت ارتباطات باید اجرا گردد.
رئیس کمیته سلامت الکترونیک مجلس درباره موانع اجرای پروژه نسخه نویسی الکترونیکی گفت: جلسات زیادی برای شناسایی موانع موجود بر سر راه این پروژه شناسایی شد که مانعی برای اجرای نسخه نویسی الکترونیکی بود. یکپارچه کردن اطلاعات، فراهم بودن بستر اینترنت، توسعه پایگاه های اطلاعاتی بیمه شدگان و تکمیل ساماه تی تک از جمله مواردی بود که باید در جهت اجرای این پروژه مورد توجه قرار می گرفت.
وی تاکید نمود: در لایحه بودجه سال آینده سهمی برای نسخه های الکترونیکی در نظر گرفته شده است و سازمان های بیمه گر مکلف هستند تا به درگاه یکپارچه تبادل اطلاعات متصل شوند و فرآیند نسخه نگاری به عنوان پایه پرونده الکترونیک سلامت تکمیل گردد.
محمدبیگی با بیان اینکه نسخه نویسی الکترونیکی موجب شفاف سازی در حوزه سلامت خواهد شد، تاکید نمود: برنامه ریزی اطلاعات سلامت و امنیت داده های سلامت و بعلاوه ایجاد پزشک خانواده و بسترهای لازم به وسیله اجرای این قانون فراهم می گردد و برای اجرای این طرح امنیت اطلاعات کاربران اعم از پزشکان، داروسازان و بیماران لحاظ می گردد.
این نماینده مجلس اعلام نمود: بعلاوه طراحی و پیاده سازی سامانه نسخه نویسی الکترونیک در سازمان بیمه سلامت از سال 96 شروع شده و در سال 97 فاز اول این سامانه در استان کرمان به صورت پایلوت شروع به کار کرد و امروز بیش از 90 درصد از نسخه ها به شکل تمام الکترونیک است.
وی تاکید نمود: سازمان بیمه سلامت باید آموزش های لازم برای بهره برداری از سامانه نسخه الکترونیک را به موسسات و مراکز درمانی و پزشکان ارئه دهد.
منبع: خبرگزاری پانا