بازار سرمایه، موتور رشد اقتصاد کشور، کسانی وارد بورس شوند که تحمل ریسک را داشته باشند
به گزارش وبلاگ انجمن گفتگو، خبرنگاران/کرمان عضو هیات علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان گفت: بازار سرمایه موتور رشد اقتصاد کشور است و هر چند دیر از این بازار استفاده کردیم اما جای رشد در این بازار با نگاه بلند مدت وجود دارد.

دکترحسین اکبری فرد شامگاه چهارشنبه 18 تیرماه در جمع وبلاگ انجمن گفتگو با موضوع بورس اظهار کرد: در جهان بازارهای اقتصادی به سه دسته تقسیم می شوند که هر کدام کارکرد مخصوص خود را دارد.
وی با تاکید بر اینکه بازار سرمایه برای کسانی است که دنبال سرمایه گذاری و کسب سود می باشند اضافه کرد: شاید تا به امروز به ظرفیت های بازار سرمایه به خوب پی نبرده و ساز و کاری برای استفاده از ظرفیت های آن نداشته ایم اما در ماه های اخیر این بازار رونق خوبی پیدا نموده و یک گزینه به سرمایه گذاری خانوارهای ما اضافه نموده است.
این استاد اقتصاد دانشگاه شهید باهنر کرمان با اشاره به اینکه بازار سرمایه می توانست مقداری به ثبات دیگر بازارها از جمله طلا، ارز و ... یاری کند بیان کرد: به اندازه ای که فکر می کنیم بازار سرمایه پیچیده نیست و می تواند همه سلایق را پوشش بدهد زیرا این بازار طیف گسترده ای از ابزارها را دارد.
اکبری فرد با اشاره به استقبال مردم از بازار بورس اضافه کرد: شاید سال های قبل 100 هزار نفر دارای کد بورسی داشتیم اما هم اکنون تعداد کد بورسی کشور به حدود 4 و نیم میلیون کد فعال رسیده که نشان از رشد قابل توجه این بازار است.
این عضو هیات علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان به موضوع سهام عدالت اشاره نمود و گفت: افراد دارای سهام عدالت، دارای کد بورسی هستند و می توانند با فعال کردن آن در بازار بورس حضور داشته باشند اما لازم نیست هیجان زده عمل نمایند.
وی با اشاره به اینکه یکی از مسائل جدی واحدهای فراوریی، بحث نقدینگی است اضافه کرد: امیدواریم واحدهای فراوریی بتوانند از بازار سرمایه استفاده نموده و رونق را به فراوری برگردانند.
اکبری فر با تاکید بر اینکه ورود به هر بازاری دارای یکسری اصولی است که اگر آن را ندانیم و رعایت نکنیم ممکن است برای ما و بازار مسئله ایجاد کند اضافه کرد: در بحث بازار سرمایه، باید دید بلندمدت داشته باشیم. کسی که بخواهد لحظه ای وارد بازار و خارج گردد علاوه بر اینکه منفعتی نخواهد داشت می تواند خود و جامعه را نیز متضرر بکند بنابراین به شدت توصیه می گردد که افراد با پول های مازاد خود وارد بازار سرمایه بشوند تا اگر ارزش دارایی های آنها در کوتاه مدت کاهش یافت، با صبر بتوانند ارزش دارایی خود افزایش دهند.
این اقتصاددان با تاکید بر اینکه کسانی که در سهام عدالت روش مستقیم را انتخاب کردند نباید در خارج کردن پول خود از بورس عجله نمایند اظهار کرد: این افراد نباید 30 درصد سهام خود را آزاد بفروشند بلکه باید با این پول کار نموده تا سودی به دست بیاورند و ضمن آن دانشی نیز کسب نمایند.
وی با اشاره به اینکه منافع زیادی در بازار سرمایه وجود دارد اظهار کرد: اصلا توصیه نمی کنیم کسانی که دارای دارائی ارزشمندی می باشند، آن را فروخته و به بورس بیاورند و باید کسانی که به این بازار وارد می شوند، تحمل ریسک را داشته باشند.
این عضو هیات علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان با اشاره به اینکه بازدهی بازار سرمایه به دید بلندمدت است، گفت: بازدهی بازار سرمایه نسبت به مسکن، طلا و ارز بیشتر بوده و این بازار می تواند منابع نقدی که می تواند آثار سوئی در اقتصاد داشته باشد را به سمت فراوری راهنمایی بکند که امیدواریم در این راستا زیرساحت های فنی و ظرفیتی در بازار سرمایه ایجاد گردد.
اکبری فرد با بیان اینکه انتظار داریم با افزایش افراد دارای کد بورسی فعال، عرضه سهام شرکت ها و عرضه اولیه ای که می تواند سودهای تضمین شده ای داشته باشد، بیشتر گردد اضافه کرد: شرکت های توانمند و قابلی در استان کرمان داریم که انتظار داریم صاحبان این بنگاه ها با سودهای خوبی که دارند، وارد بازار سرمایه شده و مردم نیز از ظرفیت های فراوریی آنها استفاده نموده و پول هایی که به بازار سرمایه تزریق می گردد صرف توسعه واحدهای فراوریی بگردد.
وی خاطر نشان کرد: بازار سرمایه موتور رشد اقتصاد کشور است و هر چند دیر از این بازار استفاده کردیم اما جای رشد در این بازار با نگاه بلند مدت وجود دارد.
منبع: خبرگزاری ایسنا