راز توانایی خارق العاده مورچه ها در نابودی قدرت جاذبه

به گزارش وبلاگ انجمن گفتگو، مورچه ها جعبه ابزار چشمگیری روی پاهایشان دارند که به آن ها اجازه می دهد تا تقریبا از هر سطحی بالا بروند.

راز توانایی خارق العاده مورچه ها در نابودی قدرت جاذبه

چطور مورچه ها به سادگی می توانند از دیوارها، سقف ها و دیگر سطوح این چنینی اینقدر آسان بالا بروند؟ مورچه های کارگر که همگی ماده هستند، جعبه ابزار چشمگیری از پنجه ها، خارها، مو ها و پد های چسبنده ای روی پاهایشان دارند که به آن ها اجازه می دهد تا تقریبا از هر سطحی بالا بروند.

بیشتربخوانید

  • راز طول عمر مورچه ملکه چیست؟

برای آنکه بتوانید عملکرد پا های مورچه ها را درک کنید، می توان آن را با دستان انسان مقایسه کرد. دست شما یک بخش گسترده دارد که کف دستتان است. انگشتان دستتان از کف دست شروع می شوند و شست دست هم در گوشه ای از کف دست واقع شده است. هر انگشت، سه بند دارد و انگشت شست تنها دو بند دارد. ناخن ها در بخش بالایی انگشتان رشد می کنند.

انسان ها دو دست دارند و مورچه ها شش پا.. پا های مورچه ها شبیه دست های شماست، ولی ساختار پیچیده تری دارد و دارای بخش هایی با ظاهری عجیب و غریب است که پاهایشان را تقویت می نماید.

پا های مورچه ها دارای پنج بند است که در انتهای آن یک جفت چنگال وجود دارد. چنگال ها شبیه پنجه های گربه هستند و مورچه ها با استفاده از آن ها می توانند به درز ها و خلل و فرج های روی دیوار چنگ بزنند. هر بند پای مورچه ها به علاوه، دارای خار ها و مو های نازک و ضخیم فراوانی است که با چسبیدن به حفره های میکروسکوپی برروی سطوح مختلف بافت دار مثل تنه درخت، کشش بیشتری را ایجاد می نماید. پنجه ها و خارها، پا های مورچه ها را در برابر گرما یا اجسام تیز و برنده محافظت می کنند و حکم کفش را برای آن ها دارند. اما تفاوت اصلی دست های انسان با پا های مورچه در پد های بادی و چسبناکی است که آرولیا نامیده می شوند.

آرولیا ها بین پنجه های نوک هر یک از شش پای مورچه ها واقع شده اند. آن ها پد هایی بادکنکی شکل هستند که به مورچه ها اجازه می دهند تا برخلاف جاذبه گرانشی زمین حرکت نموده و روی سقف یا سطوح فوق العاده سخت مثل شیشه ها حرکت کنند.

وقتی یک مورچه از دیوار بالا می رود یا روی سقف حرکت می نماید، جاذبه زمین سبب می گردد تا پنجه هایشان تاب خورده و به عقب بروند. در همان زمان عضلات پا های مورچه، مایعی را به درون این پد ها که در نوک پنجه های پاهایشان واقع شده اند، پمپاژ می نماید و همین باعث باد کردن پد ها می گردد. این مایع بدن، همولنف نامیده می گردد که مایعی چسبناک شبیه خون انسان است و درسراسر بدن مورچه در گردش است.

بعد از آنکه همولنف وارد پد ها شد، مقداری از آن به بیرون از پد ها نشت می نماید و به همین دلیل است که مورچه می تواند روی دیوار یا سقف بچسبد. ولی وقتی مورچه پایش را بلند می نماید، عضلات پایش منقبض می شوند و بخش عمده ای از همولنف مجدد به داخل پد مکیده می گردد و سپس مورچه پایش را بالا می برد. بدین ترتیب این مایع بار ها و بار ها مورد استفاده قرار می گیرد و از پا به داخل پد پمپاژ شده و سپس به داخل پد مکیده می گردد و در نتیجه روی سطوح باقی نمی ماند.

مورچه ها مثل پر سبک هستند؛ پس شش پد چسبناک برای حفظ مورچه و نگه داشتن او در برابر کشش گرانشی جاذبه زمین برروی هر سطحی کافی خواهدبود. در حقیقت، مورچه ها در خانه شان در اتاقک های زیرزمینی، از همین پد های چسبناک استفاده می کنند تا بر روی سقف چسبیده و بخوابند. با چسبیدن مورچه ها به سقف خانه در هنگام خواب، سطح کف خانه برای تردد دیگر مورچه ها خالی و مهیا خواهد بود.

راه رفتن بی نظیر

وقتی شما راه می روید، پای راست و چپ شما، یکی در میان حرکت می کنند؛ یعنی زمانی که یک پا روی زمین است، پای دیگر به سمت جلو پیش می رود. مورچه ها هم به طور یکی در میان، پاهایشان را تغییر می دهند؛ یعنی با سه پا روی سطح می چسبند و در همان زمان سه پای دیگرشان در هوا معلق است.

الگوی راه رفتن مورچه ها در بین حشرات شش پایی منحصر به فرد است. در مورچه ها پای جلو و عقب سمت چپ روی زمین قرار می گیرد و در همان هنگام پای جلو و عقب سمت راست و پای وسط سمت چپ روی هواست. سپس حرکت برعکس می گردد. کوشش برای الگوبرداری از این الگوی مثلثی با استفاده از سه انگشت از هر دست انسان خیلی جالب و بامزه است.

دفعه بعد که مورچه ای را در حال بالا رفتن از دیوار دیدید، از نزدیک به حرکاتش توجه کنید، شاید بتوانید بخشی از این ویژگی های مجذوب کننده و جالب را در نحوه حرکتش ببینید.

منبع: خبرآنلاین

وبلاگ انجمن گفتگو وب گردی وبگردی

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

به "راز توانایی خارق العاده مورچه ها در نابودی قدرت جاذبه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راز توانایی خارق العاده مورچه ها در نابودی قدرت جاذبه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید