پوشش واکسیناسیون در استان ها بین 50 تا 85 درصد

به گزارش وبلاگ انجمن گفتگو، تهران (پانا) - تزریق واکسن و رعایت شیوه نامه ها جدا از هر سلیقه و دیدگاه امروزه یک مسئولیت اجتماعی برای سلامت آحاد مردم جامعه به شمار می رود و یافته های علمی نشان می دهد بی توجهی به هر کدام از آنها می تواند ما را از ایمنی جمعی حداکثری دور کند.

پوشش واکسیناسیون در استان ها بین 50 تا 85 درصد

به گزارش ایران، هرچند خبرهای خوبی از بعضی استان های کشور مبنی بر استقبال بیش از 85 درصد مردم از واکسیناسیون می رسد اما در بعضی استان ها هم مقدار استقبال تا حداکثر 50 درصد گزارش شده است. به گفته مسئولان، متأسفانه مردم در بعضی استان ها با استناد به شایعات فضای مجازی و ترس از تبعات تزریق واکسن از واکسیناسیون خودداری می نمایند که این مسأله به نگرانی مسئولان برای بالاگرفتن دوباره شمار مبتلایان و ورود به پیک ششم کرونا دامن زده است .

به شایعات فضای مجازی توجه نکنید، واقعیت ها را ببینید

استان خوزستان یکی از استان هایی است که با وجود اینکه محدودیت سنی برای تزریق واکسیناسیون در این استان مرزی زودتر از بقیه استان ها برداشته شده اما پوشش واکسیناسیون در این استان از میانه کشوری عقب تر است و این مسأله در کنار کاهش رعایت پروتکل های بهداشتی، مسئولان بهداشتی استان را نسبت به وقوع پیک بعدی کرونا نگران نموده است.

فرهاد ابول نژادیان رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز می گوید: متأسفانه بخشی از مردم به علت شایعات فضای مجازی و واکسن ستیزی بعضی شبکه های معاند از زدن واکسن خودداری می نمایند.

به گفته وی، از 3 میلیون و 850هزار دوز واکسن تزریق شده در خوزستان، حدود یک میلیون و 500هزار دوز اول و مابقی دوز دوم را تزریق نموده اند .

وی با اشاره به اینکه تا به امروز 75درصد جامعه هدف شهری و 55درصد دانش آموزان 12 تا 17 سال استان واکسن دریافت نموده اند، می افزاید: این در حالی است که هنوز 53 درصد روستاییان واکسن دریافت ننموده اند و این مسأله نگران نماینده است.

وی گفت: از بخشداران و دهیاران خواسته ایم به ما در این زمینه یاری نمایند و ما حتی برای تشویق جامعه روستایی به واکسن زدن، بسته های معیشتی را در نظر گرفته ایم.

وی در همین حال پوشش واکسیناسیون شهر اهواز را بالای 80درصد عنوان می نماید. این درحالی است که در شهر های شادگان، کرخه، کارون و حمیدیه از تزریق واکسن استقبال نمی گردد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اعلام نمود: حال که واکسن به میزان احتیاج در دسترس است از مردم انتظار داریم به توصیه های جامعه پزشکی عمل نموده و برای زدن واکسن هر چه سریعتر مراجعه نمایند.

اگر مردمی که از تزریق واکسن خودداری می نمایند سری به بیمارستان ها بزنند متوجه می شوند که در حال حاضر بیش از90 درصد بیماران بد حال و آنهایی که به علت کرونا فوت می نمایند، کسانی هستند که واکسن تزریق ننموده اند و من معمولاً این آمار را هر شب به اطلاع مردم خوزستان می رسانم.

به عنوان مثال ما در روز پنجشنبه در کل استان خوزستان 7 فوتی داشتیم که شش نفر آنها واکسن تزریق ننموده بودند و این واقعیت تلخی است که امیدوارم واکسن ستیزان به آن توجه نمایند و به شایعات فضای مجازی توجه ننمایند.

پوشش دوز دوم واکسیناسیون اردبیل 44 درصد است

استان اردبیل نیز استان دیگری است که پوشش واکسیناسیون دوز دوم آن هنوز زیر 50 درصد است.

محمد جعفرزاده معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی وخدمات بهداشتی درمانی اردبیل می گوید: در اجرای واکسیناسیون کرونا برای گروه های سنی 12 سال به بالا تا تاریخ 28 مهرماه تعداد 1 میلیون و 244 هزار و 994 دوز واکسن در سطح استان تزریق شده که 808 میلیون و 656 دوز برای نوبت اول با پوشش 82 درصد و 436 میلیون و 338 دوز برای نوبت دوم با پوشش 44 درصد بوده است.

وی تأکید می نماید: اهداف دانشگاه برای رسیدن ایمنی جمعی دستیابی به پوشش 85درصد تا خاتمه مهر ماه است که جهت تحقق آن از تمام ظرفیت مراکز خدمات جامع سلامت و افزایش مراکز تجمیعی واکسیناسیون و راه اندازی واکسیناسیون سیار استفاده شده است.

خوشبختانه فرایند واکسیناسیون در سطح استان خوب بوده به طوری که روزانه به طور میانه 21 هزار دوز واکسن در سطح استان تزریق می گردد و درصد پوشش واکسیناسیون نوبت اول در استان 80 درصد بوده که بالاتر از میانگین کشوری است.

وی توضیح داد: متأسفانه هنوز هم بعضی مردم به علت شایعات فضای مجازی از زدن واکسن خودداری می نمایند اما ما انتظار داریم با استقبال هم استانی های عزیز با سرعت دادن به فرایند واکسیناسیون به پوشش پیش بینی شده 85 درصد تا خاتمه مهر ماه برسیم.

واکسن زدن وظیفه اجتماعی است

با وجود اینکه فرایند واکسیناسیون در بعضی استان ها مانند استان مرکزی بسیار بالاتر از میانگین کشوری است اما مسئولان باز هم خواهان مشارکت همگانی مردم از واکسیناسیون علیه کووید هستند.

سید محمد جمالیان رئیس دانشگاه علوم پزشکی مرکزی می گوید: تزریق واکسن یک وظیفه اجتماعی است و کسی که به هر علت هنوز برای تزریق به مراکز واکسیناسیون مراجعه ننموده است هم در حق خود و هم دیگران کوتاهی می نماید. براساس آخرین یافته های علمی معتبر دنیا برای کنترل اپیدمی کرونا، هم باید سطح واکسیناسیون عمومی از 85 درصد فراتر رود، هم پروتکل ها به درستی رعایت گردد در این صورت می توان به قطع زنجیره کرونا امیدوار بود.

پس علاوه بر اینکه ما وظیفه داریم تا رسیدن واکسیناسیون به بالای 85 درصد مشارکت کنیم و نباید به شایعات پیرامون عوارض کرونا گوش کنیم اگر به آنالیز افرادی که واکسن زده اند بپردازیم می بینیم که عوارض واکسن کرونا نهایت تب و لرز و بدن درد خفیف بوده است و اگر مردم واکسن گریز محسنات و عوارض آن را در دو کفه ترازو قرار دهند قطعاً کفه لزوم زدن واکسن سنگین تر خواهد بود.

به گفته وی، تا خاتمه هفته گذشته 83.1 درصد جمعیت هدف استان مرکزی، دوز اول واکسن و 46 درصد دوز دوم را دریافت نموده بودند که هرچند از میانگین کشوری بسیار بالا تر است ولی واقعیت این است که ما در کل کشور بلکه دنیا اگر به بالای 85درصد نرسیم نمی توان در حاشیه امن بود.

نیم نگاه

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز: از بخشداران و دهیاران خواسته ایم به ما در این زمینه یاری نمایند و ما حتی برای تشویق جامعه روستایی به واکسن زدن بسته های معیشتی را در نظر گرفته ایم. پوشش واکسیناسیون شهر اهواز بالای 80 درصد است اما در شهرهای شادگان، کرخه، کارون و حمیدیه از تزریق واکسن استقبال نمی گردد

منبع: خبرگزاری پانا

به "پوشش واکسیناسیون در استان ها بین 50 تا 85 درصد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پوشش واکسیناسیون در استان ها بین 50 تا 85 درصد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید